Parelcouscous-salade met bietjes en Feta

Benodigdheden voor 4 personen

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode ui in dunne plakjes gesneden
  • 300 gram parelcouscous
  • 400 gram gekookte rode bietjes in blokjes
  • 125 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 200 gram Feta in blokjes

Bereiding

Meng de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, zout en peper in een kom. Voeg vervolgens de dunne plakjes rode ui toe en laat alles even intrekken. Bereid intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Laat dit goed uitlekken. Meng de bietjes, tomaten en de feta door de parelcouscous. Roer tenslotte de dressing erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er nog wat gedroogde oregano over.

Tip

Voeg er wat fijngesneden verse munt door de salade.

TERUG