Pikant-zure soep (Suan La Tang)

Benodigdheden voor 4 personen

  • 100 gram kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 blok tofu
  • 25 gram bamboescheuten
  • 3 lente-ui i
  • 25 gram gedroogde paddenstoelen (geweekt)
  • 10 shiitakes
  • 2 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 stuk van 3 cm verse gember geraspt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes geroosterd
  • 2 eieren
  • peper
  • 1 theelepel sambal oelek

Bereiding

Snijd het vlees in dunne reepjes, doe het in een kom, bestrooi het met zout en laat even rusten. Snijd de tofu in blokjes, shiitakes in plakjes, geweekte paddenstoelen fijn snijden, bamboescheuten en lente-ui in reepjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg het vlees, de tofu en groenten toe en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de sojasaus, zout, azijn en fijn geraspte gemberwortel toe.

Bind de soep met een beetje maïzena tot een licht bonden soep ontstaat. Giet al roerend een dunne straal geklopt ei door de soep. Breng tenslotte op smaak met peper, sambal en sesamolie.

TERUG