Vietnamese omelet met wokgroenten

Benodigdheden voor 2 personen

  • 30 gram ongezouten cashewnoten of pinda’s
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 rode peper in ringen (zonder zaad)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 gram oosterse wokgroenten

Bereiden

Rooster de cashewnoten of pinda’s in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Klop de eieren los met 1 eetlepel sojasaus en de sesamolie. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin 2 dunne omeletten van het eimengsel. Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan en fruit hierin de knoflook, gember en de rode peper circa 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en bak 5 minuten mee. Doe de vissaus met de overige sojasaus toe en breng op smaak met zout en peper. Leg de omeletten op een bord, schep de groenten en cashewnoten erop en vouw dicht.

TERUG