Mexicaanse ovenschotel met Victoriabaars

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram Victoriabaars
  • Sap van 1 limoen 
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 3 tomaten in parten 
  • 1 blik of zak zwarte bonen 
  • 1 rode paprika in brede repen 
  • 1 kleine courgette in plakjes 
  • ½ winterpeen in plakjes 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder 
  • 2 theelepels komijnpoeder 
  • ½ eetlepel Mexicaanse kruiden 
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de vis droog en verdeel in 4 porties. Besprenkel met limoensap en bestrooi met zout en peper.

Meng de tomaten met de bonen, paprika, wortel, knoflook en courgette. Verdeel over een ovenschaal. Meng de olijfolie met de paprikapoeder, komijnpoeder en peper en besprenkel het groentemengsel ermee. Bak 15 minuten in het midden van de oven.

Leg de vis erop en bestrooi met de Mexicaanse kruiden. Rooster nog 12-15 minuten in de oven. Bestrooi met de koriander. Lekker met tortillachips en salsasaus.

TERUG