Gegratineerde kip in Salie-tomatensaus

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 blik tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • handje salieblaadjes
  • 100 gram mozzarella in plakjes
  • 375 kip(dij) fielt
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 125 gram gemengde sla met rucola
  • olijfolie
  • 1 eetlepel groene pesto
  • brood naar keuze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pureer de tomaten met de knoflook . Hak de helft van de salieblaadjes en schep ze door de tomatensaus. Giet deze saus in een ovenschaal of braadslede. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze naast elkaar in de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover. Leg een blaadje salie op elke filet en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is. Meng intussen de sla met een scheutje olijfolie en voeg de pesto toe. Garneer de kip met de rest van de salie en serveer met de salade en het brood naar keuze.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *