Shakshuka uit de oven met Chorizo

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (in plakjes gesneden)
  • 1 peper (met of zonder zaadjes gesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 2 courgette  (in blokjes)
  • 2 gele paprika’s (in repen)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram chorizo (in blokjes)
  • 4 eieren
  • 200 gram feta
  • 1 handje platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 ciabattabrood

Bereiding Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de rode ui met de olie, knoflook, komijn, courgette , paprika, peper en tomatenblokjes in de ovenschaal.

Breng op smaak met zout en peper en roer goed door. Verdeel de chorizo erover en bak 25 minuten in de oven.

Neem de schaal uit de oven en maak 4 kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en verbrokkel de feta erover.

Zet de schaal nogmaals in de oven en bak nog 10-15 minuten tot de eidooiers halfzacht zijn en het eiwit is gestold. Bestrooi met de peterselie.

Serveer de shakshuka met de ciabatta.

TERUG