Bijenpollen

Pollen in the spoon isolated on white

Bijenpollen

We zijn net weer terug uit ons geliefde Toscane. Dit keer wilde Ruud persé langs ‘Il Palagio’, de winkel van Sting (zijn idool). Hij moest en zou wijn kopen van de wijngaarden van Sting. Het liefst ‘Sister Moon’, maar helaas was die uitverkocht. Bij aankomst mochten we alle wijnen proeven en de lekkerste vonden we toch ‘Casino delle vie’. Een naam die volgens mij geen titel van een song is, maar gaat het dan om de titel of de smaak van de wijn? Natuurlijk, de smaak!! Met twee flessen (op één been kan je niet staan) zijn we vertrokken.

Maar! We hadden nog meer. Een potje honing en een potje bijenpollen.

Bijenpollen, waar gebruik je dat voor en is het lekker? Geen idee, maar volgens de verkoopster was het erg gezond. Terug in ons appartement ben ik direct gaan googelen naar ‘bijenpollen’ en het blijkt inderdaad erg gezond te zijn.

Wat zijn bijenpollen eigenlijk?

Bijenpollen worden gemaakt door bijen, de bijen halen dit uit bloemen en planten en voegen er nectar aan toe en vormen er korreltjes van. Dit zijn de gele bolletjes die je koopt. De pollen blijven plakken aan de pootjes van de bij en d.m.v. een soort borsteltjes worden deze van de pootjes geveegd als de bij de korf ingaat. De pollen vormen een uniek mengsel van essentiële stoffen en wordt daarom een superfood genoemd. Er is geen enkel natuurlijk en kant-en-klaar product waar zoveel essentiële voedingstoffen in zitten.

Waarom is het zo gezond?

De pollen bestaan voor 30% uit eiwitten, voor 30% uit koolhydraten en voor 20% uit vetten en bevatten veel verschillende mineralen en vitaminen: calcium, fosfor, kalium, zwavel, silicum, molybdeen, zink, magnesium, ijzer, mangaan, koper, jodium, A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K. Er zit relatief veel vitamine B12 in.

Waar zijn ze goed voor?

* Je krijgt er energie van;

* Het werkt goed tegen hooikoorts;

* Het remt de eetlust;

* Groei en herstel van je lichaam;

* Bevordert de spijsvertering;

* Ontstekingsremmend;

* Verbetert de conditie van je huid en haar

* Cholesterol verlagend

* Goed voor de bloedcirculatie

* Goed voor de prostaat (mannen!)

Hoe gebruik je bijenpollen?

Gewoon doorslikken, nee bah!! Is echt niet lekker!

Het lekkerste is twee volle theelepels per dag toe te voegen aan je yoghurt of in je smoothy. Wel op je nuchtere maag, want dan is de werking optimaal.

Gezondheid!

TERUG