Tartaarsaus

Benodigdheden

  •  3 augurkjes
  •  1 volle tl kleine kappertjes
  •  Een klein bosje verse bladpeterselie
  •  ½ blikje van 30 g ansjovis
  •  1 citroen
  •  ½ pot van 400 g mayonaise (Hellmanns)
  •  Zoet paprikapoeder

Bereiding

Doe in de keukenmachine de augurken, de kappertjes, de peterselie en het halve blikje ansjovis in, inclusief de olie. Pulseer ze een paar keer met een scheut extra vierge olijfolie en de schil en het sap van een halve citroen door elkaar. Hak het mengsel tot een vrij fijne pasta en doe die samen met de mayonaise in een mengkom. Roer goed door elkaar, doe er het sap van de andere halve citroen bij en breng het mengsel goed op smaak. Maak de saus af met een snufje zoet paprikapoeder en een paar drupjes olijfolie en zet ze op tafel.

Tip: lekker bij de kabeljauw in een zalig korstje. Nog lekkerder wordt deze tartaarsaus als je er wat verse dragon in doe. Smeer de saus op een broodje en beleg met gerookte zalm en verse rucola.

De saus blijft lang goed in een afgesloten jampotje in de koelkast.

TERUG