Limoencello

Limoencello

Ingrediënten voor 0.75 cl

  • 5 dl alcohol 95% ( te koop in België bij de meeste slijters )
  • 5-6 dl water
  • 250 gr suiker
  • 5 onbespoten, verse citroenen ( middelmaat )

Bereiding

Doe de alcohol in een weckpot. Was en boen de citroenen. Schil de citroenen en doe de schil in de weckpot bij de alcohol. Laat dit 3 dagen staan. Na 3 dagen de citroenschillen verwijderen. Verwarm het water op een matig vuur en roer de suiker er doorheen totdat de suiker is opgelost. Laten afkoelen en bij de alcohol  gieten. Bewaren in een koele en donkere plaats. Om de dag even schudden. Na 1 a 2 dagen is de Limoncello klaar. Serveer de Limoencello uit de vriezer.

Tip: 

Pers de citroenen uit en bewaar in een flesje. Altijd lekker in water of als ingrediënt voor bepaalde recepten.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *