Vindaloo currygerecht uit Goa (India)

Voor circa 4 personen

  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels garam massala
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • verse gember (stukje van 2cm, fijngehakt/geraspt)
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 tl suiker

Voor de vindaloo

  • een scheut zonnebloemolie
  • 6 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 500 gr rijpe tomaten in kleine stukjes gesneden
  • 3 rode chilipepers gesnipperd (wil je het niet te pittig, dan zonder de zaadjes) 
  • 3 rode uien gesnipperd
  • blikje tomaten puree
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • paar takjes koriander

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor de currypasta in een vijzel of kommetje. Meng goed door elkaar. In een grote (braad-)pan verhit je een scheut zonnebloemolie op redelijk laag vuur. Voeg de uien en knoflook toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes garen. Voorkom dat de uien en knoflook bruin worden door regelmatig te roeren. Voeg de blokjes kip toe en bak een paar minuutjes tot ze een beetje een kleurtje krijgen.  Voeg nu de currypasta toe en bak een paar minuten mee.   Voeg nu de tomaten, tomatenpuree en chilipepers toe samen met een kopje water (150-200 ml) en het bouillonblokje. Zet het vuur laag op het moment dat het suddert. Voorkom dat de vindaloo droog wordt. Voeg dus, als het nodig is, nog wat water of bouillon toe.  Voeg peper toe op smaak. Laat een klein uurtje zachtjes pruttelen. Blijf proeven. Wil je dat het pittiger wordt? Voeg dan naar smaak nog wat cayennepeper toe. Garneren met verse koreander. Lekker met naan brood of basmatirijst.

Terug