Zoete kip ketjap

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kilogram kipdijfilet (in reepjes)
  • 6 eetlepels arachideolie
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels ketjap asin of
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1 vleesbouillontablet (verkruimeld)
  • 1 rode peper (in ringetjes)
  • 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)

Bereiding

Meng de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember, beide soorten ketjap, de helft van de ui, basterdsuiker, vijfkruidenpoeder en de bouillontablet. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.

Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee. Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

Lekker met witte rijst en gewokte groenten, zoals paksoi, Broccoli, Chinese kool of sperziebonen.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *