Caramelijs met bacon crumble en een krokant koekje

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1/4 pak Bastogne koeken
  • 25 gram boter gesmolten
  • bakje caramelijs
  • 2 plakjes ontbijtspek of bacon

Bereiding

Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Gooi de Bastogne koekjes in de keukenmachine en maal ze tot het een fijn kruim is. Giet de boter erbij en meng dit tot de kruim een beetje gaat plakken en je een soort beslag krijgt. Strooi dit op een bakplaat en strijk dit uit tot je een laag van ongeveer 1 centimeter dik hebt. Druk deze laag vervolgens stevig aan met een tweede bakplaat of een zwaar voorwerp en zet de koeklaag voor minimaal 20 minuten in de koeling. Maak van de ontbijtspek/bacon een mooie en fijne crumble. Haal vijf minuten voor je het dessert gaat serveren het ijs al uit de vriezer. Haal de bakplaat met koek uit de koeling en steek met een ronde steker koekjes uit de stevige koeklaag. Leg op een dessertbordje een koekrondje en schep hier een flinke bol caramelijs op. Strooi er tenslotte een klein beetje baconcrumble overheen.

TERUG