Bo & Ro

30 juli 2021

Een beetje teleurstellend was het wel! In Zoetermeer was Bo&Ro ons favoriete restaurant. We lieten ons altijd verrassen door een rondreis en de smaken van de diverse gerechten streelden onze tong en zette onze smaakpapillen aan het werk. Tot gisteren. Sinds de coronatijd waren we hier niet meer geweest. De ober vertelde dat ze ons gingen verrassen met een rondreis. We kregen geen kaart en hij vroeg ook niet hoeveel gangen we wilden. Hij vertelde ook niets over een wijnarrangement, daar moesten we zelf mee komen. Mijn partner had gereserveerd en in de reservering werd niet vermeld dat we alleen een rondreis konden bestellen. We bestelden een cava en wachtten rustig af op ons eerste gerecht. We kregen een knabbeltje vooraf (gekruide stengel met aioli) Leuk opgemaakt maar niet smakelijk. Al snel (ik zat nog aan de cava) kwam ons eerste gerecht. Een etagère met gerechtjes van vis. Het tonijn rondje vonden we verrukkelijk, wel pittig maar hier houden wij van. Gelukkig hadden we eerst de heilbot gegeten, want als we het andersom hadden gedaan, hadden we geen heilbot meer geproefd. Had de ober misschien even moeten influisteren! De blokjes tonijn waren niet goed van kwaliteit, een beetje taai. Jammer! De heilbot was heerlijk, zeker op het krokante Romeinse sla. Daarna kwam er een kipgerecht met gele rijst. Het kipgerecht vond ik persoonlijk te zoet, maar mijn partner vond wel lekker. De volgende gang was lam en biefstuk met een puree van knolselderij. De lam en biefstuk waren beiden niet van goede kwaliteit. Mijn partner vond het te rauw. De puree van knolselderij was heerlijk zeker ook met de schuimlaag. We misten ook wat groente bij het gerecht. Alle gerechten waren niet goed warm. Het nagerecht was niets op aan te merken, heerlijk. Ook de wijnen zijn bijzonder lekker. Maar overall vonden wij de kwaliteit enorm achteruit gegaan. Wij hopen dat de eigenaar onze opmerkingen mee neemt.

29 november 2018

Bo & Ro kunnen wij zien vanaf ons appartement. Hij is 3 minuten lopen en daarom kunnen wij er niet onderuit om hier een keer te eten. We hebben er geen spijt van gehad. Bij binnenkomst voelde de sfeer al direct goed aan. De gastheer is vriendelijk, niet op opdringerig en geeft een goed advies. De gastvrouw is te geprogrammeerd en dat is jammer. Je merkt dat ze het concept al honderd keer vertelt heeft en ratelt het af, minpuntje dus! We kozen voor een reis door de kaart met een wijnarrangement. Al snel kregen we een glas prosecco met een kleine amuse. Iets te snel (ik had mijn prosecco nog niet op) kwam het eerste gerecht. Een waslijn met eetbare zakjes met allerlei lekkers erin. De ober legt uit wat het allemaal is, maar als hij wegloopt zijn we het allemaal al vergeten. Maar dat neemt niet weg dat de smaken bij bijzonder zijn. De begeleidende wijn was goed gekozen. De volgende ronde kregen we visgerechtjes, licht gegrilde tonijn, tartaar van zalm en garnaaltjes. Allemaal even kunstig opgemaakt en bijzonder lekker van smaak. Daarna was het vlees aan de beurt. Het was een mix van een stoofpotje met rundvlees, kip in een saus van granaatappel en carpaggio. Ook kregen we oma’s beroemde 7 jaar oude ingemaakte knoflook. Ruud zegt het altijd zo mooi ‘alle smaken dansen door mijn mond’. Geloof me, als hij dat zegt dan is het wel heel bijzonder. Na een grand dessert met een dessertwijn waren we behoorlijk voldaan.

Resultaat: Goede kwaliteit eten, bijzonder creatief. Prijs/kwaliteit goed. Personeel iets te afstandelijk. Uitserveren van de diverse gangen mag iets langer duren.

TERUG