- 1 bol knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 blikken tomaten
- ca. 150 gram artisjokharten, uitgelekt en fijngesneden
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 bouillonblokje
- ca. 250 gram pasta (spaghetti of tagliatelle) gekookt
- vers geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de kop van de knoflookbol en verwijder uitstekende droge velletjes. Besprenkel met wat olie, peper en zout en rol in wat aluminiumfolie en zet in de oven. Ca. 45 minuten roosteren en daarna af laten koelen.
Ondertussen de overgebleven 2 eetlepels olie verwarmen in een pan en de ui fruiten, ca. 3 minuten. Dan de blikken tomaat, artisjokken, tijm en het bouillonblokje toevoegen en nog 5 minuten bakken.
Vervolgens de teentjes knoflook uit de knoflookbol knijpen en door de saus roeren. Op smaak brengen met peper, zout.
De gekookte pasta op de borden scheppen. Dan de saus erover verdelen en de geraspte kaas.