Inktvis

Foto inktvis

Als inktvis net gevangen is, wordt hij zeker een keer of honderd tegen de grond geslagen!! Lijkt me trouwens een raar gezicht, als je langs loopt in je ziet dit tafereeltje! Uiteraard is de inktvis al gedood. De schipper snijd de zenuw tussen de ogen door en dan is het gedaan met het arme beestje. Het slaan doen ze natuurlijk niet voor niets. Hiermee gaat al het vocht uit de inktvis en wordt hij malser. Daarna wordt de vis een dag te drogen gehangen. Voor die gene onder ons die wel eens naar Griekenland zijn geweest, die hebben vast wel eens een inktvis zien hangen. Nu weet je waarom! Het kan zelfs zo zijn, dat de inktvis er een paar dagen hangt om zo volledig in te drogen. Als de vis volledig ingedroogd is, kun je hem in de pan koken en krijgt hij zijn originele grootte weer terug. De inktvis is dan lekker mals.

Maar het drogen gebeurt natuurlijk niet altijd en zeker niet voor de massaproductie die rechtstreeks naar de fabriek gaat. Om nu niet eindeloos dat beest tegen de grond te slaan, wordt de inktvis direct ingevroren. Door het invriezen worden de taaie vezels gebroken en wordt de inktvis mals en kun je er de heerlijkste recepten mee maken.

Het is maar een weetje!!

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *