Crispy kokosgarnalen met sesam aioli en bonnensalade

Benodigdheden voor 4 personen

  • 60 gram geraspte kokos
  • 60 gram paneermeel
  • 600 gram grote garnalen
  • 100 gram bloem
  • 3 eieren losgeklopt
  • 200 ml olijfolie om te frituren
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • sap van 1 Limoen
  • 1 blik mais 400 gram uitgelekt
  • 1 blik kidneybonen 400 gram uitgelekt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 bos koriander fijn gesneden

Voor de Aioli

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel verse gember ragfijn gehakt
  • 1 teen knoflook uitpersen
  • 4 theelepels soja saus
  • 4 theelepels vers citroen sap
  • 2 theelepels sesam olie
  • 1 theelepel licht geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

Rooster de kokos en het paneermeel in een droge, hete koekenpan. Laten afkoelen en samen mengen. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het panerkokos mengsel. Haal de garnalen weer door het ei en weer door het panerkokos mengsel.

Verhit de olie en frituur hierin de garnalen aan beide kanten krokant en goudbruin.

Meng in een andere kom de mais met de bonen, rest van de ui, knoflook, het limoensap en de koriander. Serveer de garnalen met de sesam aioli en bonensalade.

TERUG