Parthenon

28 april 2012

Met 6 personen hebben wij op 22 april gesmuld van het eten en we hebben een heerlijke avond gehad. Maria herkende ons nog van de vorige keren en ze is en blijft een gastvrouw bij uitstek! De producten zijn vers en de kwaliteit is heel goed. Mijn zus had een ossenhaas die weg smolt in haar mond en ze zei ‘het is lang geleden dat ik zo’n goede biefstuk heb gegeten’. Mijn man had zeebaars gevuld met spinazie risotto en hij vond het heerlijk. Er staan ook andere gerechten dan de traditionele Griekse gerechten op de kaart en dat vind ik een pluspunt. Maria vertelde ook dat ze dat weekend verse asperges hadden. Ze spelen dus in op het seizoen en dat spreekt mij erg aan. Ik had mijn traditionele gyros met saladebuffet en dit was zoals altijd erg lekker. Mijn vader is van de ‘Hollandse pot’ en had een goed stukje vis met aardappelpuree en verse groenten. Mijn andere tafelgenoten hadden vis en vlees en waren heel erg te spreken over de smaak en kwaliteit. Ook de opdiening is net even wat beter als bij andere Griekse restaurants. Sinds enige tijd is de inrichting van het restaurant aangepast en het ziet er prachtig uit. Wij zullen zeker weer terug komen…

Resultaat: Goede gastvrouw, verse producten, goed bereid, vlotte bediening.

7 juli 2019

Vanavond met 8 personen hier gegeten. Het was al een tijdje geleden en ik moet zeggen, er is nogal wat veranderd. Maria is er niet meer en dat is al een minpunt. Het personeel is nu geprogrammeerd en gemaakt vriendelijk. Nadat we allemaal besteld hadden begon het wachten. Geeft niet, want het was druk en wij zaten gezellig te kletsen en van onze drankjes te genieten. Na het lange wachten kwamen dan toch onze gerechten. Echter, de serveerster liep op Ruud af en zei ‘we hebben geen zwaardvis meer, wilt u wat anders?’ Verbaasd keek iedereen haar kant uit. Daar komt ze nu mee, dachten we allemaal. Ruud deed een twee poging en vroeg om de zeebaars. Je zag de serveersters schrikken. ‘Dat kan wel een poosje duren’ zei ze. ‘Wilt u niet een vleesgerecht?’ Toen raakte Ruud geïrriteerd. Iedereen van het gezelschap begon zich er nu mee te bemoeien. ‘Had je dat niet eerder kunnen zeggen, zodat we gezamenlijk kunnen eten’ riep één van onze vrienden. Na een hoop stampij koos Ruud maar voor vlees. We hadden inmiddels allemaal ons bord eten en binnen een minuut kwam er een bord met gyros voor Ruud. Na een paar happen eten kwam ze nog met een biefstuk en kip aan. Veel te veel en niet echt een goedmaker. Ruud had al helemaal geen honger meer, maar we besloten het dan maar mee naar huis te nemen. Al met al een teleurstelling. Gelukkig hadden we een leuke ploeg en hebben we het verder gezellig gehad. Maar je kunt wel merken dat het restaurant niet meer is zoals vroeger. Maria, we missen je. Jij was het ‘hart’ van het restaurant.

Resultaat: Geprogrammeerd personeel, geen sfeer meer, kwaliteit nog steeds goed, hoewel het saladebuffet ook gehalveerd is. Ik mis de overheerlijke bietensalade.

TERUG