Thaise waterzooi

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 stengel sereh
  • 1 rode peper
  • 3 cm gemberwortel, in plakjes
  • 200 gram kipfilet, in stukjes
  • 200 gram sugarsnaps, schoongemaakt
  • 125 gram taugé
  • 3 bosuitjes, in grove stukken
  • 125 cocktailgarnalen
  • 1,5 liter kippenbouillon van tablet
  • 2-3 eetlepels sojasaus

Bereiding

Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de serehstengel af. Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de sereh, rode peper, gember en kip toe. Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken. Voeg de sugarsnaps toe en kook ze in 3-4 minuten beetgaar. Voeg de bosuitjes, taugé en de garnalen toe en warm ze even mee. Breng op smaak met sojasaus. Schep de hete soep in borden en serveer direct.

TERUG