Botervis met Mangosaus

Benodigdheden voor circa 4 personen

  • 1 mango
  • 1 madame Jeanette
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 200 ml witte wijn
  • 4 botervisfilets ca 125 gram per stuk
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 600 gram spinazie
  • 100 gram taugé
  • 1 limoen in partjes

Bereiding

Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in stukken. Pureer de mango met de peper, komijnzaad, 1 teen knoflook en witte wijn in de blender. Doe de mangosaus in een pan en verwarm langzaam. Verhit de grillplaat of ovengrill voor. Bestrijk de visfilets met olie en grill ze om en om in circa 6 minuten gaar. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot de bladeren geslonken zijn. Schep de taugé door de spinazie en warm even mee. Schep de spinazie en taugé op de borden, leg de gegrilde botervis erop en verdeel de saus er omheen. Snijd de limoen in partjes en serveer bij het gerecht.

Lekker met gebakken aardappelen.

TERUG