Bo kho uit Vietnam

Benodigdheden voor 4 personen

  •  450 gram rundvlees (in blokjes)
  •  3 eetlepels Thaise vissaus of 3 eetlepels sojasaus 
  •  5 teentjes knoflook (geperst)
  •  1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
  •  1 theelepel vijfkruidenpoeder
  •  2 eetlepels zonnebloemolie
  •  2 stengels citroengras (fijngesneden)
  •  1 ui (in dunne halve ringen)
  •  2 eetlepels tomatenpuree
  •  500 milliliter kokoswater
  •  2 steranijs
  •  250 gram rijst of  250 gram noedels
  •  4 wortels (in stukjes)
  •  2 eetlepels sojasaus
  •  1 eetlepel chili-olie of
  •  1 eetlepel olie
  •  0.5 bosje munt (grof gehakt)
  •  0.5 bosje koriander (grof gehakt)

Bereiding

Marineer het rundvlees minimaal 30 minuten in de vissaus of sojasaus, de helft van de knoflook, de gember, vijfkruidenpoeder en suiker.

Verhit de olie in een stoofpan op een hoge stand. Voeg het citroengras toe en bak circa 1 minuut. Voeg de overige knoflook toe en bak weer 1 minuut. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg het rundvlees toe en bak de blokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak circa 5 minuten. Voeg, het kokoswater en de steranijs toe. Breng aan de kook en laat afgedekt circa 1 uur stoven. Bereid de rijst of noedels. Voeg de wortels, sojasaus en 1-2 eetlepels chiliolie toe aan de stoof en kook tot de wortels gaar zijn. Verwijder de steranijs. Schep de rijst of noedels op een bord en serveer met de stoof. Bestrooi met de munt en koriander.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *