Kara Udang garnalencurry met krokante gember

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1/2 theelepel trassi
  • 5 cm verse gember, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 cm sereh, gekneusd
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 rode peper fijngesneden
  • 20 middelgrote garnalen
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eet lepel Gula Djawa
  • 3 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepel oestersaus
  • 20 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 5 cm gember in julienne

Bereiding

Fruit de trassi, gember, sereh, knoflook, sjalot, ui, sambal oelek en 1 fijngesneden peper aan op middelhoge stand. Voeg de garnalen toe en bak aan. Voeg de gula djawa, ketjap, oestersaus en water toe en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat inkoken tot gewenste dikte. Frituur de gember circa 2 minuten in zonnebloemolie. Verwijder de sereh, garneer de curry met de gefrituurde gember. Voeg de overige rode peper in julienne gesneden. Serveer met witte rijst.

TERUG