Zalm in kokossause met noedelsalade

Benodigdheden voor 4 personen

  • 300 gram mie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sap van 1 limoen
  • 4 zalmfilets
  • 12 cherrytomaatjes
  • chili vlokken
  • duim verse gember geraspt
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 winterwortel geschrapt en in reepjes gesneden
  • 1 komkommer in reepjes gesneden
  • 1 bos koriander grof gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, limoensap en een teentje geperste knoflook. Spoel de zalmfilets onder koud water en dep droog met keukenpapier. Leg ze in de ovenschaal en verdeel de tomaatjes eromheen.

Bestrooi met zeezout, chili vlokken, de gember en knoflook. Giet de kokosmelk erover en bak de zalm in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Snijd de winterwortel en komkommer in zeer dunne reepjes.

Bereid de mie volgens de aanwijzing van de verpakking.

Schep de noedels om met de groentereepjes en de dressing. Bestrooi de salade met de koriander en serveer met de zalm.

TERUG