Ingrid’s gado gado bowl

Benodigdheden voor 2 personen

  • ½ blok tahoe (tofu) in kleine blokjes gesneden 
  • 4 eetlepels zonnebloemolie 
  • Zout 
  • peper 
  • 2 hard gekookte eieren in plakjes 
  • 150 gram taugé 
  • 15 0 gram spitskool fijn gesneden 
  • ¼ komkommer in dunne plakjes gesneden 
  • 1 eetlepel azijn 
  • ¼ theelepel suiker 
  • ¼ theelepel sambal oelek 
  • 1 rode peper gesnipperd 
  • 100 gram witte rijst 
  • Pindasaus (zie recept) 
  • Half zakje kroepoek 

Bereiding

Bestrooi de blokjes tahoe met zout en peper. Verwarm drie eetlepels olie in een koekenpan en voeg de blokjes tahoe toe. Bak ze rondom licht bruin en krokant. Haal ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

Doe de azijn, suiker en sambal oelek in een schaaltje en voeg de plakjes komkommer toe. Roer om en zet weg. 

Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en voeg de spitskool, taugé en rode peper toe. Wok gedurende 2 minuten en zet het gas uit. 

Het opmaken van de bowls: 

Verdeel de gekookte rijst over twee bowls. Verdeel de wok groente over één kant van de rijst. Verdeel de komkommer over de andere kant. Leg de plakjes ei over de groente. Strooi de blokjes tahoe erover en daarna verdeel je de pindasaus over het gerecht. Als laatste garneer je wat kroepoek over de bowls.

TERUG