Honing-tijmsaus

Benodigdheden

  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 klein teentje knoflook
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 2 1/2 dl kruidenbouillon (tablet)
  • 1 dl droge witte wijn

Bereiding

Het gesnipperde sjalotje met de knoflook in 20 gram boter ca. 5 minuten zachtjes bakken. 1 Theelepel tijm en de honing toevoegen en 1 minuut meebakken. De kruidenbouillon en de witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. tot 2 dl inkoken. Saus boven kom zeven. Kom op pan met heet water zetten. De rest van de tijm en 80 gram blokjes ijskoude boter in delen snel door saus kloppen. Direct serveren.

TIP

Honing-tijmsaus is een heerlijke saus voor bijvoorbeeld lamsvlees.

TERUG