Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

Benodigdheden voor 4 personen

  • 800 gram vastkokende aardappels (gewassen)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien in ringen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 taakjes verse rozemarijn (alleen de blaadjes)
  • 150 gram pancetta (fijngesneden)

Bereiding

Kook de aardappelen in circa 15 minuten half gaar. Laat ze enigszins afkoelen. Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op lage stand circa 5 minuten. Voeg de rozemarijn, knoflook en pancetta toe en bak nog 2 minuten mee op lage stand. Breng de uien op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg de helft dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en peper en verdeel de ui, knoflook en pancetta hierover. Dek dit weer dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper en nog wat rozemarijnnaaldjes. Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

TERUG