Restaurant Achteraf

14 februari 2020

Op Valentijnsdag hebben wij hier genoten van het ‘menu Valentijn’. Het menu bestond uit een voorgerecht, spoom, hoofdgerecht en dessert. Speciaal voor deze avond was er live muziek. De sfeer was gezellig en de muziek paste goed bij deze avond. De serveerster vroeg wat we wilden drinken en al snel kregen we onze wijn. De wijn is altijd heerlijk bij Achteraf. Ik had gekozen voor een Tempranillo en Ruud voor een Sauvignon Blanc. We bestelden een mandje brood met olijfolie en aioli. Na een poosje kwam ons voorgerecht dat we konden delen. Een bordje met verschillende hapjes, zoals carpaggio, zalm, inktvisringen en twee gamba’s. Het smaakte allemaal goed, maar helaas vond ik de samenstelling niet bijzonder creatief. Na het voorgerecht kregen we een spoom. Die smaakte heerlijk, maar paste eigenlijk niet in een drie-gangen menu. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit verschillenden soorten vlees, kip of vis. Ik koos voor de beroemde ossehaas en Ruud voor de tonijn. Beiden waren bijzonder mals en goed gebakken. De gegrilde paprika is favoriet bij mij en ik ben altijd weer blij als hij op mijn bord ligt. De frites en salade waren de begeleiders bij ons hoofdgerecht. Het dessert konden we ook delen en bestond uit verschillende zoetigheden, zoals een mousse en tiramisu

Helaas was er een foutje geslopen in de prijs van de wijn, die hoger was dan op de kaart stond. Maar na een berichtje is dit direct goed gemaakt. Alle gasten krijgen, voor zover te achterhalen het teveel betaalde bedrag terug gestort. Dat is een goede service.

Resultaat: we hebben goed gegeten, het personeel is heel vriendelijk en ervaren. Punt van aandacht vind ik de creativiteit. Niet alles is zelf bereid en dat proef je duidelijk. Daarnaast vind ik dat er al voldoende restaurants zijn die de traditionele carpaggio, gerookte zalm, tiramisu etc. hebben. Achteraf zou er juist iets meer uit moeten springen. 
De wijn is heerlijk en gunstig geprijsd. Dat, en de goede kwaliteit van het vlees en de vis is zeker een reden om terug te komen.

30 augustus 2018

Voor de tweede keer zijn we gaan eten bij restaurant Achteraf, nu met de hele familie. De kwaliteit is nog steeds goed en het personeel weet ook precies wat ze moeten doen. Je hoeft niet lang te wachten en ze zijn erg vriendelijk. Ik heb wel een minpuntje, want tijdens het brengen van onze drankjes viel het hele blad om en er ging een glas rode wijn over de jurk van mijn jus heen. De serveerster schrok ontzettend en bood excuses aan. Ze holde weg om een doekje te halen. De eigenaar zag het op afstand maar zei niets. Hij had op zijn minst kunnen vragen of alles goed was en of hij de stomerij kon vergoeden. Niets deed hij en mijn zus heeft de hele avond met een natte jurk gezeten. Slordig van de eigenaar, hier moet je anders mee omgaan. Verder hebben we niets op het eten en de wijn aan te merken. Het is nog steeds goed.

Resultaat: Goed eten met nette prijzen, slechte service bij onvoorziene gebeurtenissen. Personeel is vriendelijk. Eigenaar mag een voorbeeld aan zijn personeel nemen.

16 mei 2018

Inderdaad, restaurant Achteraf ligt achteraf. Maar eenmaal ontdekt dan kom je binnen in een knus geheel. Wij waren er op een rustige avond en het personeel nam de tijd om een praatje te maken. Ze zijn ook net geopend en doen hun best om er iets moois van te maken. De bar en het restaurant zijn met smaak en veel aandacht ingericht, zeker ook het terras buiten. De prijs / kwaliteit verhouding is heel goed. Met name de wijn is leuk geprijsd en bijzonder lekker (ik had de Malbec en mijn partner de rosé). De tonijn was mals en perfect gebakken, maar had iets warmer gemogen. Mijn ossenhaas smolt op mijn tong, maar was iets te rood. De gegrilde groente, salade en frietjes waren bijzonder lekker. Fijn ook dat je gegrilde groente van de barbecue erbij krijgt, geeft toch net dat verschil. De dessertkaart vonden wij wat matig, hier kan nog wel wat aan geknutseld worden. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte crème brûlée, maar dat is heel persoonlijk. In elk geval hebben wij een heel goede indruk gekregen en komen zeker terug.

Resultaat: Goede bediening, knus ingericht, verse producten en met zorg bereid.

TERUG