GELAKTE ZEEBAARSFILET MET GARNALENSPIES IN VENKELSAUS

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 zeebaarsfilet a 200 gram
  • 8 garnalen
  • 1/2 venkel
  • 2 plakjes rauwe ham
  • schutje zonnebloemolie
  • 2 glazen rieslingwijn of droge witte wijn
  • 1 dl kookroom
  • 2 eetlepels bieslook
  • versgemalen peper
  • fleur de sal of zeezout
  • 2 saté prikkers voor de garnalen te rijgen

Bereiding

Verwarm de grill van de oven. Snijd de venkel en 2 plakjes rauwe ham ragfijn en zweet aan in een steelpan in een scheutje olie. Blus af met de riesling en laat tot ⅔ inkoken. Voeg de kookroom toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de bieslook toe en proef of de saus voldoende op smaak is. Leg 2 plakjes rauwe ham tussen 2 vellen bakpapier en laat in 60 seconden in de magnetron bakken tot krokante chips is ontstaan. Breek in stukjes. Snijd de zeebaarsfilets in de lengte doormidden, kruid met zout en peper en bak op de velkant mooi bruin. Draai om, laat nog 1 minuut bakken. Bak de garnalenspiesen om en om tot ze nét gaar zijn. Maak een mooie spiegel van de venkelsaus op het bord en leg er de zeebaarsfilet in. Dresseer er de garnalenspies op en garneer met de chips van rauwe ham.

TERUG