Mexicaanse Bowl met gehakt en avocado

Benodigdheden voor 2 personen

  • 150 gram witte rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 blik (200 gram) kidneybonen
  • 1 avocado in plakjes
  • 125 gram zure room
  • 1 blik (100 gram) mais
  • handvol cherrytomaatjes in kwarten
  • 1 bos koriander fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Verwarm de mais in een pan en houd het warm. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de tacokruiden, de paprikablokjes, de helft van de koriander en het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg de kidneybonen erbij en laat het geheel goed doorwarmen. Prak intussen de helft van de avocado met de zure room, knoflook, paprikapoeder, citroensap en de andere helft van de koriander. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 2 kommen en schep er wat van het gehaktmengsel op. Verdeel de plakjes avocado, mais, tomaatjes en tortillachips over de bowl. Schep tenslotte een eetlepel van de zure room over het geheel.

TERUG