Steak Chimichurri

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook gepeld
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • t theelepel gedroogde oregano
  • 100 ml olijfolie
  • tabasco
  • zout
  • 1 entrecote van circa 300 gram

Bereiding

Pureer de peterselie grof te samen met de peper, knoflook, rode wijnazijn, paprikapoeder en oregano. Ik gebruik hiervoor de keukenmachine. Giet de olijfolie in een straaltje erbij tot een saus ontstaat. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en een snufje zout. Bestrijk de entrecote met dit mengsel. Verhit een grillpan en rooster hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Serveer de rest van de saus erbij.

Lekker met geroosterde paprika’s en frites uit de oven besprenkelt met truffelolie en geraspte Parmezaanse kaas.

TERUG