Parelcouscous met pesto en broccoli

Benodigdheden voor 2 personen

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 bouillonblokje ( groente)
  • 2 eetlepels pesto
  • 100 gram feta
  • 1 courgette in blokjes
  • 250 gram broccoli roosjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 gram cherrytomaatjes

Voor de kruidenolie

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 teen knoflook geperst
  • zout
  • peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de parelcouscous volgens de instructies op het pak. Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe aan het kookwater. Maak de kruidenolie, hiervoor meng je de olijfolie met basilicum, snufje zout en peper en 1 uitgeperste teen knoflook. Snijd de courgette, paprika en broccoli in stukjes. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel de groenten met de kruidenolie. Zet de groenten ongeveer 20 minuten in de oven. Ondertussen snijd je de cherrytomaatjes in stukjes. Meng de parelcouscous met de groenten, feta, pesto, en de cherrytomaatjes.

TERUG