Moeders Kipcurry

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel raapzaadolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 kaneelstokjes van 4 cm
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 6 cm verse gember geschild en geraspt
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 verse pepers (of 1 theelepel chilipoeder)
  • zout
  • 200 gram passata
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1,5 theelepel komijn poeder
  • 1/2 theelepel kurkuma poeder
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 3 a 4 kippen filet in stukken gesneden
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • 1 theelepels garam masala

Bereiding:

Doe de boter en de olie in een sauteer pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg als de olie heet is het komijnzaad en de kaneelstokjes toe Laat ze een minuutje in de olie trekken en doe de uien erbij. Fruit ze en af en toe roerend tot ze goudbruin zijn. Wrijf intussen de gember, knoflook en de pepers met een snuf zout in een vijzel met een stamper tot een grove puree. Doe de puree in de pan en bak alles rustig 2 minuten, roer de passata erdoor. Laat de passata in een paar minuten tot een dikke puree inkoken. Roer de tomatenpuree, gemalen komijn, kurkuma poeder en en halve theelepel zout (naar smaak) erdoor. Klop de yoghurt los en roer hem geleidelijk door de curry. Verwarm hem tot hij gaat borrelen en roer de kip erdoor. Zet de deksel op de pan en stoof hem 30 minuten op hoog vuur. Roer de gemalen amandelen en gram masala door de curry en laat hem nog 5 minuten sudderen. Serveer met rijst.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *