Venkelsoep met witte bonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2-3 sjalotten
  • 400 gr. venkel met groen loof
  • 1 rode chilipeper
  • 300 gr. kruimige aardappels
  • Neutrale olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik cannellinibonen (400 gr.)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • Zout
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Bereiding

Pel en snipper de sjalotten, snijd 300 gr. van de venkel fijn en houd de overige venkel en het venkelloof achter. Haal de zaadlijst uit de helft van de peper en snijd de peper fijn. Voeg dit toe aan de pan. Schil en snijd intussen de aardappel in kleine blokjes en voeg dit toe aan de pan. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg dit samen met de tijm toe aan de pan. Fruit dit een minuutje mee.   Blus af met de bouillon, voeg de bonen toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep ruim 20 minuten zachtjes koken.  Pureer de soep met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *