Panzanella met sardientjes en olijven

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1/4 ciabattabrood (in blokjes gesneden)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 kleine rode ui (gesnipperd)
  • 250 gram tomaten (gehalveerd, klein)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 100 gram groene olijven (zonder pit)
  • 2 blikje sardines (uitgelekt, op olie)
  • 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)

Bereiding

Meng de ciabatta met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, zout en peper. Verhit een koekenpan en bak hierin het brood rondom goudbruin en knapperig. Meng in een kom de tomaten, paprika, olijven, ui, de rest van het olijfolie, rode wijnazijn en croutons. Verdeel de sardientjes erover en bestrooi met de basilicum.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *