Gebakken harissa zalm met broccoli en bulgur

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 2 eetlepels harissa
  • 1.5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 300 gram broccoli (in roosjes)
  • 125 milliliter kippenbouillon (heet)
  • 100 gram bulgur
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 150 gram mais (uitgelekt, blik) 
  • 1 bosje koriander (fijngehakt)

Blancheer de broccoli 10 minuten. Giet de broccoli af en laat het afkoelen. Meng in een kom de broccoli, olijfolie, knoflook zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Wrijf de zalm in met de (milde) harissa. Verdeel de broccoli samen met de zalm over de bakplaat. Rooster in de oven in 10-15 minuten gaar.

Giet intussen de kokendhete bouillon over de bulgur en laat afgedekt staan (zie verpakking voor de tijd). Schep dan de tomaten, mais en koriander erdoor. Serveer de bulgur met de zalm en broccoli.

Tip: Vervang de harissa in dit recept door een sambal naar keuze.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *