Kiptajine met gepekelde citroen

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gram kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels koriander (gehakt)
  • 2 gepekelde citroenen in plakjes (Turkse winkel)
  • 100 gram olijven (zonder pit)

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten mee. Bestrooi met de gember, kerrie, kurkuma zout en peper. Giet de bouillon erbij en roer 1 eetlepel koriander erdoor. Stoof afgedekt circa 25 minuten. Doe de plakjes de laatste 5 minuten bij stoof en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met het brood, komkommer salade of met couscous.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *