Ovenschotel met feta, tomaat, asperges en olijven

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten a 200 gram
  • 1 rode ui in dunne parten
  • 1 citroen in plakjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels gemalen komijn
  • 200 gram feta gebrokkeld
  • 250 gram groene asperges
  • stuk of 10 zwarte olijven zonder pit
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • handvol verse munt fijngesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet 3 eetlepels olijfolie in een ovenschaal en doe de plakjes knoflook, ui en de plakjes citroen hierin. Halveer de tomaten en voeg ze erbij. Verdeel de kikkererwten over het geheel. Voeg de komijn, zout en peper erbij. Leg de groene asperges boven op het geheel en brokkel de feta erover heen. Verdeel nu de olijven erover en druppel het laatste olijfolie erover. Rooster ca. 20 minuten in het midden van de over gaar. Verdeel de munt over het geheel.

TERUG