Linzensoep met pompoen en feta

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 200 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel garam masala of
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 400 gram bruine linzen (afgespoeld)
  • 50 gram 0rzo
  • 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 4 lente-/bosuitjes (fijngesneden)
  • 1 bosje koriander (fijngehakt)
  • 1 bosje munt (fijngehakt)
  • 100 gram feta (verkruimeld)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de pompoen, knoflook en garam masala toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de linzen, orzo en bouillon toe. Laat de soep op een lage stand circa 40 minuten zachtjes koken.
  2. Schep de dikke soep in kommen en bestrooi met de bosui, koriander, munt en feta. Lekker met naanbrood.

TERUG