Mexicaanse gepofte aardappel

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 grote aardappelen
  • olijfolie
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 2 knoflooktenen in plakjes
  • theelepel (grove) chilipoeder
  • 1 limoen om erbij te serveren
  • peper en zout naar smaak
  • flinke handvol geraspte kaas, het lekkerste is cheddar
  • verse koriander of platte peterselie

Bereiding

TIP

Ik doe mijn aardappelen in de magnetron tot ze zacht zijn (ca 10 minuten). Dit om tijd te besparen. Maak wel een snee over de lengte van de aardappel voordat je ze in de magnetron doet anders ploft de aardappel.

Verhit ondertussen de olijfolie in een bakpan en bak hierin de paprika enkele minuten. Voeg dan de knoflook en chilipoeder toe en bak dit nog even mee. Voeg een handje geraspte kaas toe en meng tot een geheel.

Roer er de gehakte koriander of peterselie door en breng op smaak met peper en zout en voeg de vulling toe aan de aardappelen.

Verdeel nog een laagje geraspte kaas erover en bak 10 minuten in de oven op 180 graden, of tot de kaas mooi gesmolten is.

TERUG