Louisiana

3 oktober 2020

Verschillende culturen worden samengebracht in ‘The Louisiana’. Een restaurantje midden in het centrum van Haarlem. Als je binnen komt waan je je direct in New Orleans. We wilden starten met een cocktail en bestudeerden de kaart. Dat was een hele klus en ik kwam er niet helemaal uit. Niets aan de hand. De serveerster vroeg wat ik lekker vond en ik zei dat ik dol ben op margarita’s. ‘Dan krijgt u die’ zei ze spontaan. Ruud koos de strawberry daiquiri. Beiden cocktails vielen bij ons goed in de smaak.
De specialiteit in The Louisiana is ‘Lobster’, maar onze keuze viel op de oesters en gamba’s als voorgerecht. Als hoofdgerecht koos Ruud voor de Gumbo en ik voor de blackened entrocote. De oesters smolten op mijn tong en waren verrukkelijk. Ook de gamba’s vond Ruud bijzonder lekker en spicy. Mijn steak was ontzettend mals en perfect gebakken. De vergezelde frietjes waren krokant en de koolsalade zoals hij hoort te zijn.
De Louisiana gumbo smaakte bijzonder goed met als kanttekening dat hij iets te zout was. Helaas hadden we geen ruimte meer voor een toetje, we zaten te vol en de tijd was ook te krap. De corona maatregelen zorgde ervoor dat we uiterlijk om 22:00 uur het restaurant moesten verlaten. Heel jammer, want ik had nog wel willen blijven. Lekker zitten met een drankje en luisteren naar de muziek. Als we weer eens in Haarlem zijn, komen we beslist terug.

Resultaat : Leuke sfeer, heerlijk eten, vriendelijk personeel , prijs/kwaliteit goed

TERUG