Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven

Benodigdheden voor 4 personen

  • 300 gram groene olijven (uitgelekt, grote)
  • 3 stengels bleekselderij (fijngehakt)
  • 5 eetlepels munt (fijngehakt)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie extra virgin en olijfolie extra virgin (om te besprenkelen)
  • 16 cherry-/kerstomaatjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 blik cannelliniboon (uitgelekt)
  • 2 teentje knoflook (geperst)
  •  takje rozemarijn
  • 4 kabeljauwfilets

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de olijven droog en maal ze fijn.
  2. Doe de olijven met de bleekselderij, munt, knoflook azijn en de olijfolie extra virgin in de keuken machine en pureer alles fijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze circa 15 minuten in de oven. Verhit intussen de overige olijfolie en bak hierin de bonen, knoflook en rozemarijn circa 10 minuten op een lage stand.
  4. Roer regelmatig, zodat de bonen kneuzen en de velletjes barsten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauw in circa 4 minuten aan beide kanten gaar.
  5. Verdeel het bonenmengsel in het midden van de borden en schep de tomaatjes en het olijvenmengsel eromheen. Leg de kabeljauw erop, bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie.

TERUG