Mexicaanse Shakshuka met feta en Jalepeno

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
  • 1 blik kidneybonen (uitgelekt)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • anderhalf eetlepel komijnzaad
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1 eetlepel ingelegde jalepenopeppers fijngehakt
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • feta, naar smaak en verbrokkeld
  • Koriander naar smaak en grof gehakt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

Rooster in een droge wok de komijn, tot deze geurt. Voeg nu de olijfolie toe. Laat goed warm worden en bak daarna de rode ui gedurende 2 minuten.

Wanneer de rode ui glazig wordt, voeg je de knoflook, paprika’s, jalepeñopepers, gerookte paprikapoeder en de helft van de fijngehakte koriander toe. Bak dit mengsel kort op hoog vuur.

Hierna voeg je de tomaten, zwarte bonen, kidneybonen, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Giet wat water in de pan als de saus te dik en te droog wordt.

Nu voeg je de eieren toe. Maak, afhankelijk van het aantal eieren dat je gebruikt, kleine kuiltjes in de saus en breek de eieren boven de saus. Laat de eieren op een laag-middelhoog vuur stollen met het deksel half op de pan. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van hoe hard of zacht je de eieren wil. Na 20 – 30 minuten zijn de eieren gestold, maar nog wel zacht. Het eiwit is dan helemaal hard. Wanneer de eieren voor jou perfect zijn strooi je de resterende koriander en feta eroverheen.

TERUG