Stoofschotel met witte vis en spicy saus

Benodigdheden voor 2 personen 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 rode peper in ringen gesneden
  • 8 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel venkel poeder
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 gram witte vis in stukjes. (kabeljauw, Victoriabaars, tong filet.)
  • 1 bos koriander fijn gesneden

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de paprika, rode peper en knoflook zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de gedroogde kruiden, gepelde tomaten en laurierblaadjes toe. laat 40 minuten zachtjes pruttelen tot een lekker saus ontstaat. Voeg de kippenbouillon tablet en peper naar smaak toe. Bestrooi de witte vis met wat zout en peper. Doe de vis bij de saus en doe de deksel op de pan en laat de vis in ongeveer 12 minuten zachtjes garen. Bestrooi met koriander. Lekker met stokbrood of rijst

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *