Kip Kadai

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de Kadai Masala

  • 1.5 theelepel korianderzaad
  • 3/4 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel hele zwarte peperkorrels
  • 2 gedroogde pepers

Hele kruiden

  • 3/4 theelepel komijnzaad
  • 8 a 10 hele peperkorrels
  • 2 gedroogde pepers

Poeders

  • 1/4 theelepel kurkumapoeder
  • 3/4 rode chilipoeder
  • 1.5 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel Garam Masala

Overige ingrediënten

  • 4 kippendijen in stukken gesneden
  • 3 uien fijngehakt
  • 150 gram gember-knoflookpasta
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 100 gram cashewpasta
  • 1 eetlepel Kasuri Methi ( gedroogde fenergriekbladeren)
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Rooster de hele kruiden ongeveer 3 minuten op laag vuur. Laat afkoelen en maal tot grof poeder (Kadai Masala). Hak 2 middelgrote uien fijn en snijd de andere ui grof. Snijd ook de groene paprika in grote blokjes. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en voeg de komijnzaad toe. Als het sputtert, voeg dan de hele peperkorrels toe en daarna de gedroogde pepers. Even roeren en dan de gesnipperde uien toevoegen. Fruit de uien ongeveer 8 a 10 minuten op middelhoog vuur tot de uien lichtbruin zijn. Voeg de gember-knoflookpasta toe en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg de stukjes kip toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de kurkuma, rode peper, korianderpoeder en zout toe, meng goed en bak 2 a 3 minuten op middelhoog vuur tot de kruiden gaar zijn en de olie zich afscheidt. Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door 2 a 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de Kadai Masala toe die eerder in de blender is gemaakt. Mix en kook 2 minuten op laag vuur. Voeg 250 ml water toe en dek af voor 10 minuten op laag vuur. Voeg nu de cashewpasta en de garam masala toe meng goed door en kook op laag vuur 5 minuten. Voeg de gesauteerde ui en paprika toe en meng goed door op laag vuur voor 2 minuten. Voeg nu de Kasuri Methi ( gedroogde fenergriekbladeren) toe. Roer door het gerecht en kook op laag vuur nog 2 minuten. Garneer tijdens het serveren met wat gehakte verse koriander.

Tip

Maak zelf je eigen cashewpasta. Doe 250 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten met een scheutje olijfolie en wat grof zeezout in een blender en meng tot een pasta. Klaar.

Maak zelf je eigen gember-knoflookpasta. Doe 1/2 kop gember, 1/2 kop knoflookteentjes, wat zonnebloemolie en een snuifje zou in een blender en meng tot een pasta. Klaar.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *