Cruesli

Benodigdheden

  • 1 kop havervlokken
  • ½ kop zonnebloempitten
  • ½ kop pompoenpitten
  • 1 kop gemengde noten naar keuze
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • Snuf vanillepoeder
  • 4 el notenolie (bijvoorbeeld walnootolie)
  • 4 el honing
  • ½ kop rozijnen
  • ½ kop cranberries of ander gedroogd fruit

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de havervlokken, zaden en noten in een kom en meng er de kaneel, gember en vanillepoeder door. Meng in een kommetje de olie en honing door elkaar en giet dit door de droge ingrediënten. Roer goed door, zodat alles een olie-honing laagje heeft.

Verdeel dit mengsel over de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak de cruesli in circa 25 minuten. Schep de cruesli elke tien minuten om. Pas op dat het niet te hard gaat. Haal de bakplaat na 25 minuten uit de oven en meng het gedroogde fruit er doorheen. Laat het in een uur afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Variatie: voeg sesamzaad, kokos en lijnzaad toe. Gebruik ahornsiroop in plaats van honing.

TERUG