Viet­na­me­se Pho

Benodigdheden voor 4 pesonen

  • 1 middelgrote ui, gepeld en in 4 parten gesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld en in stukken gesneden
  • 6 cm verse gember in stukken
  • 4 rundermergpijpjes
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kardemompeulen
  • 3 steranijs
  • 2 liter water
  • 2 runderbouillontabletten
  • 1 el vissaus
  • 225 g rijstnoedels 5mm
  • 1 rode peper
  • 250 g ossenhaas (of kogelbiefstuk)
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse koriander
  • 125 g taugé

Bereiding

Doe het water (2 liter ) in een soeppan samen met de gember, rundermergpijpjes , ui, runderbouillontabletten en knoflook en breng aan de kook. Als het kookt dan op laag vuur 2 uur laten pruttelen.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, de kaneel, kardemom en steranijs 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de specerijen samen met de ui, gember, mergpijpjes aan het bouillon toe en laat met de deksel op de pan nog 1 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon. Haal het merg uit het mergpijpje en doe terug in de bouillon. Pureer de soep en voeg de vissaus toe.

Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

Snijd de ossenhaas in zo dun mogelijke plakjes, tegen de draad in. Snijd de munt en koriander grof. Verdeel de noedels over kommen en schenk de hete bouillon erover. Garneer met de rode peper, ossenhaas, munt, koriander en taugé. De ossenhaas gaart in de bouillon.

Lekker met srirachasaus en een partje limoen.

Terug