Tonijn op een bedje van ingelegde gember

Ingrediënten voor 4 personen

  •  1 stuk tonijn van 300 gram
  •  1 zakjes groene thee
  •  1 etl sesamzaad
  •  Olijfolie
  •  50 gr ingelegde gember
  •  1 lente-ui
  •  1 verse rode peper
  •  Sojasaus
  •  ¼ bosje koriander
  •  Sesamolie

Bereiding

Strooi de inhoud van het theezakje samen met het sesamzaad en een snuf peper en zout op een plank. Rol de stukken tonijn door het mengsel, wrijf het ergoed in en leg ze met 1 etl olijfolie in de koekenpan. Schroei de tonijn aan beide kanten ongeveer 40 seconden dicht en leg ze op een bord.

Schep de ingemaakte gember, inclusief het vocht, op een bordje. Snijd de schoongemaakte lente-ui en de spaanse peper ringetjes en strooi ze op de gember. Snijd de tonijnsteak in 1 cm dikke plakjes, leg op de gember. Besprenkel het geheel met sojasaus, strooi er fijngesneden koriander over en maak het gerecht af met een paar druppeltjes sesamolie.

TERUG