Garnalen in Knoflook roomsaus

Benodigdheden voor 2 personen

  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel cognac
  • 25 gram boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 dl visbouillon (van een blokje)
  • zout
  • 200 gram garnalen

Bereiding

Snijdt de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de uiringetjes, knoflook en de peper toe en bak ze op een laag vuur ongeveer 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de cognac, de wijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen. Roer de crème fraiche door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht is verdampt en de saus licht gebonden is. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Breng de saus op smaak met een snufje zout. Voeg de garnalen toe en laat ze in 1 minuut goed warm worden. Schep de garnalen in knoflooksaus in 2 schaaltjes en serveer ze direct met warm stokbrood.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *