Minestrone Soep

Minestrone-soep

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 150 gram wortel, in plakjes gesneden
  • 125 gram bleekselderij, in dunne plakjes
  • 150 gram courgette, in plakken gesneden
  • 1 1/2 ons witte kool, gesneden
  • half bosje peterselie, fijn gesneden
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • stukje korst van parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
  • 1 blik cannellinibonen
  • zout en versgemalen peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook 5 minuten tot de ui zacht is. . Voeg de wortel, bleekselderij en courgette toe en bak deze ook nog even mee. Voeg dan de runderbouillon, de tomaten, de witte kool, het blikje tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en de kaaskorst toe. Breng alles aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken. Voeg de fijngehakte peterselie en de cannellinibonen toe en verwarm het gerecht nogmaals 10 minuten. Verwijder de kaaskorst, breng de minestrone op smaak met zout en peper.

Tip

Rasp wat Parmezaanse kaas en strooi dit over de soep vlak voor het serveren. Serveer er knapperig Italiaans brood bij.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *