BLT Soep

BLT-Soep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo Roma tomaten
  • grof zeezout
  • 1 theelepel suiker
  • olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram mager gerookt spek
  • 2 uien in ringen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • 75 gram rucola
  • eventueel pancetta
  • parmezaanse kaas, geschaafd
  • extra: bakpapier

Bereiding

Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi een kleine beetje grof zeezout en suiker over de tomaathelften, bedruppel met olijfolie en balsamico en knijp de teentjes knoflook erboven uit. Zet de tomaten 1 uur op 175 graden in de oven en laat afkoelen. Bak de in reepjes gesneden spek en de ui glazig in een grote diepe pan. Giet de bouillon erbij en breng tegen de kook aan. Laat de bouillon met spekjes 1 uur zachtjes koken (gelijktijdig met het drogen van de tomaten). Schep de tomaten in de keukenmachine. Giet het vocht op het bakpapier erbij. Schep de ui en de spekjes uit de bouillon bij de tomaten, voeg de tomatenpuree toe en pureer alles, eventueel in etappes. Roer door de bouillon en breng tegen de kook aan. Roer vlak voor het serveren de rucola erdoor en verdeel over vier grote kommen. Garneer eventueel met een reep uitgebakken pancetta, krullen parmezaanse kaas en wat rucola

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *