Salade met Avocado en Kippenlevers

Salade-van-avocdo-en-kippen

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 30 gr pijnboompitten
  • 50 gr magere spekreepjes
  • 50 gr kippenlevertjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 zak rucola
  • 2 tomaten, in parten
  • 2 eieren, hardgekookt, in parten
  • 8 zwarte olijven in parten
  • 1 avocado in parten

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bak de spekreepjes bruin en knapperig. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel olie met de knoflook in circa 5 minuten bruin. Klop de dressing van 2 eetlepels olie en de balsamicoazijn en breng hem op smaak met de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de rucola over 2 borden. Leg hier op de tomaat en schenk de dressing erover. Verdeel het spek, de levertjes, de eieren, de olijven en de avocado over de salade. Bestrooi hem met de pijnboompitten.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *